House T

Architect: Hiroyuki Shinozaki

Location: Tokyo, Japan

Year built: 2012

Immagine

Wooden ladders connect each of the four split-level storeys and a staircase with built-in storage leads up from the ground floor studio to the dining room and kitchen on the staggered floor above. One ladder travels up from the dining room to the living room, which then steps down to the bedroom through the wide hole in the wall.

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

 Another ladder connects the living room with the skeletal top level, where four holes in the floor give the room a cross-shaped layout. A small study area is sunken into one of these holes and residents use the floor above it as a desk. Lamps of different lengths also hang through the holes and a final ladder leads up to a terrace on the roof. House T is a residence and atelier for a couple in the centre of Tokyo. Floors like bookshelves are placed at the different level in the shifted box.

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

sources: http://www.archdaily.com/341425/video-house-t-hiroyuki-shinozaki-architects/http://www.dezeen.com/2012/08/05/house-t-by-hiroyuki-shinozaki-architects/

Annunci

2 Comments Add yours

  1. house quickly ha detto:

    Hello, after reading this remarkable article i am also happy to share my
    know-how here with mates.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...