ST-House

Architect: studio PANDA

Location: Tokyo

Year built: 2013

Japanese studio PANDA gave this house in Tokyo a glazed ground floor, then enclosed it in a high concrete-block wall. Named ST-House, the three-storey building was designed by PANDA to mimic the profiles of its neighbours, as required by local planning regulations. This created a steeply pitching roof on the north side and a right-angled volume to the south.

Immagine

Immagine

Immagine

A narrow window stretches up on one side of the facade, revealing the position of a steel staircase leading up to a bathroom and study on the first floor, then a bedroom on the second floor. Clerestory windows bring light into the top floor from the highest section of the walls, while at ground level glazing skirts the base of the building so that it is screened behind the outer wall. The house was constructed with a timber frame, while the facade is coated with a clean white render.

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

sources; http://www.archdaily.com/343783/st-house-panda/http://www.dezeen.com/2013/04/18/st-house-by-panda/

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...