Torus

Architect: Studio N Maeda Atelier

Location: Saitama, Japan

Year built: ?

Basic composition of TORUS is a bilayer structure consisted of a white, half-amorphous box floating on the lower layer softly surrounded by glass and perforated aluminum panels. The transparency and the openness of this layer is a natural solution for the functional requirement to expose the presence of the salon to prospective customers and other passer-bys, as well as to open up the ground outside the shop area surrounded by the curved perforated partitions as “dog-run” field where dogs can freely run around.

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

The upper unit containing two floors within presents a sharp contrast to the open, transparent lower layer with its weighty, massive appearance almost like a heavily-armed tank defending the rather indoorsy life of the client’s family. With a closer look, the surface of the wall shows a texture similar to a handmade pottery instead of that of a flat, uniform industrial product.

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

sources: http://www.dezeen.com/2013/05/12/torus-by-n-maeda-atelier/http://www.archdaily.com/365413/torus-n-maeda-atelier/517a8c88b3fc4bd15c0001e3_torus-n-maeda-atelier_dsc_4505-jpg/

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...