Hoto Fudo

Architect:  Takeshi Hosaka Architects

Location: Yamanashi, Japan

Built year: 2009

The project was planned on the site with Mt. Fuji rising closely in the south and the two sides facing the trunk roads. Takeshi Hosaka Architects wanted this building to take on the characteristics of mountains and clouds. It is made from soft geometry, which are not derived from the figures like quadrangles and circles. By continuously operating innumerable polygon mesh points, Takeshi Hosaka Architects have determined the shape that clears the conditions such as the consistency as shell construction and the undulations that ward off rainwater in spite of its free geometry.

Immagine

Immagine

This building has no air conditioners. It is open to the air during most seasons, and people have a meal in the air like outside air.
For the lighting plan, Takeshi Hosaka Architects have determined such illumination as makes people simply feel changes in the evening light and does not make insects gather around the lights.

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Sources: http://www.viaggidiarchitettura.it/news/archivio-news/dettaglio-articolo/articolo/curve-morbide-per-hoto-fudo-al-monte-fuji/http://www.archdaily.com/127679/hoto-fudo-takeshi-hosaka-architects/

Advertisements

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...