M House

Architect: Takeshi Hirobe

Location: Tokyo, Japan

Year built: 2010

Is a three-story house and there is compliance with the strict building regulations of the site,
the project aims to connect the interior with the exterior while maintaining privacy for the inhabitants. During the early stages of the design process, an octagonal staircase was inserted into the ground as a major structural pillar to the house, built with reinforced concrete. The spiral staircase is topped by a skylight that allows both to double-function as a skylight. The interior surfaces are also finished in white to maximize the effect of natural daylighting, leading all the way down to the basement. circular holes of various sizes are randomly perforated on the sides of the shell to establish visual connections internal to each floor.

Immagine

Immagine

Immagine

There is the concept of the open air to the living space, the more empty volume are excavated
as outdoor terraces from the corners of the layout. The outer shell of the house wraps
these spaces, which acts as a barrier fence-like from the road. All floors of the house is open and flexible, creating living spaces that are flexible yet private when needed.

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Sources: http://www.designboom.com/architecture/takeshi-hirobe-architects-m-house/

Advertisements

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...