House in Chigasaki

Architect: Design Office

Location: Chigasaki, Kanagawa, Japan

Year built: 2011

Design Studio has made good use of leftover urban voids too small for a standard house and too big to leave as waste.
Their solution was to insert a slender rectangular steel frame in a rectangular footprint with elliptical ends. Organized over three stories, the ground level features a covered exterior courtyard as a semi-public space that connects to the bedroom and with a small staircase that leads up to the second floor bathroom, further continuing along the semi-circular wall up the top level kitchen and living room. A new form of compact vertical living for a single family, the home makes efficient use of the simple structure. With subtle incisions in the partitions and roof to bring in natural light.

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Sources: http://www.designboom.com/architecture/suppose-design-office-house-in-chigasaki/

Advertisements

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...