House in Takaya

Architect: Design Office

Location: Hirsohima, Japan

Year built: 2011

The ‘house of Takaya’ is an introverted residence for one family. In a shipyard input consisting of a layer of sandy earth inhabitants towards the primary portal formed with two large sliding glass doors. Contained within a discreet rectangular box clad with monochromatic finishes, visitors discover the textured ground plane continues and transitions into the interior of the home, dissolving the distinction between external and internal environments. Found in traditional Japanese houses, this contemporary update to the doma floor incorporates stepping stones to circulate between and around the space, minimizing the movement of soil particles.

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Sources: http://www.designboom.com/architecture/suppose-design-office-house-in-takaya/

Advertisements

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...