+Node

Architect: UID Architects

Location: Hiroshima, Japan

Year built: 2012

Named +node, the house in Hiroshima Prefecture was designed by UID Architects as an all-timber building that brings the surrounding woodland to its inhabitants.
The main body of the building is a long rectangular box with one end anchored to the ground and the other sticking out into the air. A second volume slotted beneath the structure functions as both an extra floor and a lateral support.
A glazed wall at the far end of the house focuses views out from the kitchen and dining room towards the woodland. The void in the floor is positioned just beyond, so trees can grow behind the walls without creating a hazard for residents.
The architects used cedar to clad the exterior walls, then lined the interior with plywood panels.
On the south side of the site there is a rich forest where animals and plans reside and on the back north side where hilly land was developed into a residential area in a tiered platform.

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

ImmagineSources: http://www.dezeen.com/2013/07/10/node-by-uid-architects/

Annunci

One Comment Add yours

  1. Christopher ha detto:

    Your method of describing everything in this article is actually pleasant, all can without difficulty be aware of it, Thanks a lot.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...