DST

Architect: aat + Makoto Yokomizo

Location: Shibuya, Tokio, Japan

Year built: 2009

The challenge of this project was to create 40% of free space on the property and to attract visitors to the upper floor, without the use of an elevator. The space that is at Crerar is a dead end that contains a retaining wall stone Ohya. The stairs leading to the upper floor has been placed in front of this wall as if gouging in the exterior of the building. A view of the city and its surroundings is exposed more than any plane traveled up. Meanwhile, viewers realize also that there is a mansion surrounded by green sitting inconspicuously on top of these walls.
When you go up and down the stairs of the DST, should give birth in the visitors’ awareness of climate change and of the season and move their eyes to the cittàvspaziando by old and new buildings.

1324434310-site-plan

1324434290-plan

1324434270-elevation

1324433532-dst-study-model01

1324434078-dst-study-model03

1324434165-dst-study-model07

1324433470-7729stb-1280-x-1920-666x1000

1324433415-7567stb-2g-1280-x-1920-666x1000

1324433289-7336-1g-1280-x-1920-333x500

1324433264-7260g-1280-x-853-528x351

1324433220-7174-1g-1280-x-1920-666x1000

1324433198-7083stcg-1280-x-1920-666x1000

1324433172-main-image-1280-x-2134-299x500

Source: http://www.archdaily.com/194049/dst-aat-makoto-yokomizo-architects/

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...