White Hut and Tilia Japonica

Architect:  Takahashi Maki and Associates

Location:    Saitama prefecture, Japan

Year built: 2010

The building was rebuilt in a residential area developed in 1960 that was used as rice fields, and before a probable Arakawa distributary. The building was located to the west side of the site to allow a line of sight between the road on the south side and the park on the north side, and where the view was blocked previously is now used as an approach. The main structure of the building are two large wooden walls on the north and south sides blocking the view, three floors in-between, and a roof truss. To create a foundation for life, within the large wooden walls are entirely in the shelves of Tilia japonica. White walls supported with steel frames sandwich both ends of the shelves. In the openings between the shelves and the white walls, there are loopholes and a vaulted ceiling, which runs from the park to the street. Three trees are planted in front of windows to provide shade in a city with few trees. A bed is in the quiet first floor, a table is on the main floor where it is evenly spaced with the surrounding environment, and a spa is located in the sun on the highest floor. A kitchen, a desk and a bathroom are under the vaulted ceiling and paired with the mobile above on each floor. The vaulted ceiling and escalators, as they join the interior, and the exterior is flanked by windows. Gravel that looks like a river covers the ground, and the first stone was brought to consider the water level of previous floods. The three trees are Cercidiphyllum japonicum naturally occurring waterfront, Tilia japonica, and that is also used for the material shelf. The symmetrical white facade is hidden behind a nearby garage and blue gives the illusion that the house existed before the construction of the surrounding houses. The roof trusses seen behind the glass provides an appearance similar to a barn, and aims to create a situation inconsistent in a residential area uniform. The house was designed to provide a wealth of life in a large space that is integrated with the history of the site and its surroundings, even if it is actually a small house size.

546ff4d1e58ece205e000077_white-hut-and-tilia-japonica-takahashi-maki-and-associates_d_section_detail-530x607

546ff4dae58eced61f000065_white-hut-and-tilia-japonica-takahashi-maki-and-associates_e_bathtub-washbowl_detail-530x351

546ff32fe58eced61f000063_white-hut-and-tilia-japonica-takahashi-maki-and-associates_14wtad035-530x346

tumblr_nfou6xiUGo1tqrt4vo8_1280

tumblr_nfou6xiUGo1tqrt4vo5_1280

tumblr_nfou6xiUGo1tqrt4vo6_1280

tumblr_nfou6xiUGo1tqrt4vo3_1280

546ff1f9e58eced61f00005e_white-hut-and-tilia-japonica-takahashi-maki-and-associates_02wtad030-666x1000

tumblr_nfou6xiUGo1tqrt4vo1_1280

tumblr_nfou6xiUGo1tqrt4vo2_1280

tumblr_nfou6xiUGo1tqrt4vo4_1280

tumblr_nfou6xiUGo1tqrt4vo7_1280

Source: http://www.archdaily.com/570588/white-hut-and-tilia-japonica-takahashi-maki-and-associates/

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...